Putkiremontin tekijän valinta

Hyvän putkiremonttifirman valinta on helppoa, kun kiinnität huomiota näihin asioihin.

1. Tarkista yrityksen taustat ja aiemmat asiakkaat

Kun valitset sopivaa tekijää, kannattaa varmistaa yrityksen historia, sertifioinnit ja pätevyydet, työntekijöiden määrä ja taloustilanne. Kysy myös aiempia vastaavia putkiremonttitoteutuksia alueeltasi, jotta voit soittaa ja kysyä kokemuksia sekä varmistua valitsemasi tekijän ammattitaidosta ja aikataulujen pitävyydestä. Selvitä, ettet ole toimittajan ensimmäinen iso putkiremontti vaan urakoitsijalla on lukuisia saman kokoisia tyytyväisiä asiakkaita.

2. Vertaile oikeita asioita

Ole tarkkana vertaillessasi tarjouksia, mitä tarjoukseen sisältyy ja mitä ei. Kokeneemmat yritykset pyrkivät aina tekemään kokonaispaketin, jossa huomioidaan aikataulujen pitävyys, asumismukavuus ja laadukas toteutus. Huomioi, minkälaiset materiaalit urakoitsija tarjoaa toteutuksiin, miten niihin pystyy vaikuttamaan, voiko asunnoissa asua putkiremontin aikana ja miten sijaisjärjestelyt ovat hoidettu. Huomioi myös, kuinka tarkkaan aikataulu annetaan – onko se summittainen vai onko sille annettu tarkat alkamis- ja loppumisajankohdat myöhästymissakkoineen?

3. Mikä putkiremontissa oikein maksaa?

Keskikokoisen taloyhtiön putkiremontti maksaa usein satoja tuhansia euroja, jopa miljoonan. Markkinat määräävät hinnan, mutta toimitussisältö voi vaihdella rajustikin samanlaisen urakan sisällä. Tarkista tarjouksesta, mitä se oikeasti sisältää ja mitä ei. Käytetyt kalusteet harvoin selittävät hintaeroja, vaan ero tulee työskentelytavoista ja työntekijöiden määrästä.

Tarkista ainakin nämä:

  • Antaako urakoitsija vaihtoehtoja kylpyhuoneen suunnitteluun?
  • Mahdollistaako urakoitsija lisätyöt asunnossa?
  • Mahdollistaako urakoitsija asumisen putkiremontin aikana?
  • Huolehtiiko urakoitsija siisteydestä?
  • Sitoutuuko urakoitsija aikatauluun?
  • Antaako urakoitsija tarkat asennusaikataulut rapuittain vai ylimalkaisesti kuukausina?

Putkiremonttien piinaava maine on yleensä seurausta jokaisessa kohdassa säästämisestä. Jos ette voi tyhjentää koko taloa kuukausiksi, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mistä oikeasti maksaa.  Kuukauden kahdenkin ylimääräinen aikatauluvenytys voi maksaa osakkaille sijaisasumisessa moninkertaisesti putkiremontin hankinnassa tehtyihin säästöihin nähden.

4. Varmista laatu ja mieleisesi kalusteet

Putkiremontin pitäisi tarjota sinulle vähintään 30 vuotta huolettomuutta eli kannattaa varmistua urakoitsijan laadusta ennen sitoutumista. Hyvä merkki urakoitsijan sitoutumisesta rakennusmääräyksiin ja rakentamisen parhaisiin käytäntöihin on RALA- ja KVV-pätevyydet sekä tyytyväiset asiakkaat.

Koska asioit kylpyhuoneessasi päivittäin, tulee sen myös miellyttää silmääsi. Tyypillisesti halvimmat urakat ovat tehty tylsillä ja halvannäköisillä perusmateriaaleilla. Kannattaa siis varmistaa mahdollisuutesi yksilöllisyyteen, sillä mikä miellyttää toista, ei välttämättä sovi kaikille.

5. Valitse luotettava kumppani

Vältä ongelmat etukäteen ja varmista, että valitsemallasi yrityksellä on talous ja asiat verottajan kanssa kunnossa. Kannattaa myös kysyä, mitä muuta yrityksellä on työn alla samaan aikaan, jotta näet, riittävätkö heillä työntekijät juuri sinun kohteeseesi ja pitävätkö aikataulut. Luotettavalla yrityksellä on vastuuvakuutukset ja takuut eriteltynä tarjouksessa sekä putkiremontin työntekijöiden kokoonpano pätevyyksineen mukana tarjouksessa.

Jaa artikkeli