Putkiremontit

Putkiremontit ovat välttämätön peruskorjaus kiinteistöille, sillä kaikilla rakennusmateriaaleilla, myös putkilla, on arvioitu käyttöikänsä. Putket liitoksineen kestävät tyypillisesti 30-50 vuotta, jonka jälkeen ne tulee uusia.

kantaputki_kotitalous

Mitä putkiremontit sisältää?

Käyttövesiremontissa eli arkikielisemmin putkiremontissa asennetaan kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet vesijohdot. Sen yhteydessä kannattaa useimmiten vaihtaa tämän päivän mukavuustasoon myös hanat, suihkut, wc-istuimet, altaat ja kuivauspatterit. Kylpyhuone saa näin aivan uuden ilmeen, siisteyden ja toimivuuden. Tämä parantaa asumismukavuutta, vähentää huolta äkillisistä ja kalliista vesivahingoista sekä lisää talon arvoa.

Putkiremontti palveluna

Putkiremontit voidaan tehdä joko hankesuunnittelun kautta tai KokonaisVastuuRakentamisena, jolloin urakoitsija vastaa kokonaisuudesta aina suunnittelusta toteutukseen.

Mikä on käyttövesiremontti ja koska se kannattaa tehdä?

Käyttövesiremontissa eli arkikielisemmin putkiremontissa asennetaan kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet vesijohdot. Sen yhteydessä kannattaa useimmiten vaihtaa tämän päivän mukavuustasoon myös hanat, suihkut, wc-istuimet, altaat ja kuivauspatterit. Kylpyhuone saa näin aivan uuden ilmeen, siisteyden ja toimivuuden. Tämä parantaa asumismukavuutta, vähentää huolta äkillisistä ja kalliista vesivahingoista sekä lisää talon arvoa.

Asunnon arvoa kannattaa ylläpitää

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuva käyttövesiremontti kannattaa teettää ajoissa. Usein lähtöarvona on uusiminen noin 30–40 vuoden välein, mutta vuosiarvioiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos vesivahingon vaara on kasvanut ja/tai talon käyttömukavuus alentunut, urakkaan kannattaa ryhtyä nopeasti. Väistämätöntä ja välttämätöntä päätöstä ei kannata pitkittää.

Tällä hetkellä käyttövesiremontteja tehdään eniten 60- ja 70-luvulla valmistuneissa taloissa, joissa käyttövesiputket on yleisimmin asennettu rakenteiden sisään ja ne ovat rautaa tai kuparia.

Putkivuodot eivät aina näy helposti

Voi kestää hyvinkin kauan, ennen kuin rakenteiden sisällä kulkevien putkien vuoto huomataan. Tällöin korjaustöiden määrä ja kustannukset nousevat huomattavasti alkuperäistä käyttövesiremonttia suuremmiksi.

Suurin osa vuodoista johtuu korroosiosta. Putkiston ikään vaikuttaa huomattavan paljon myös vesijohtoveden laatu.

Vesijohdot asennetaan nykyisin siistinä pintavetona. Näin putket ovat näkyvillä ja mahdollinen vuoto ei valu rakenteisiin. Vesijohtojen materiaali kestää myös huomattavasti kauemmin kuin vielä esim. 80-luvulla.

Käyttövesiremontti kauttamme on vaivaton prosessi

Kesto vain 2-5 päivää

Talossa voi asua remontin ajan

Vesikatkos kestää vain muutaman tunnin

Odottamaton ja äkillinen putkivahinko – vai sittenkin odotettavissa oleva putkivahinko?

Putkirikkojen varalta kannattaa ottaa huomioon talon vakuutusturva. Vakuutusyhtiö yleensä vaatii, että vesivahinko on ollut odottamaton ja äkillinen. Jos talossa on esim. ollut jo useampia putkiongelmia eikä putkistoa ole tästä huolimatta huollettu, vakuutusyhtiö ei välttämättä korvaa putkiston rikkoutumisesta aiheutuneita vahinkoja, sillä ne ovat olleet odotettavissa.

Viivästyneet putkiremontit maksaa helposti monin verroin

Remonttiin kannattaa tarttua ajoissa. Muutaman päivän kestävä käyttövesiremontti muuttuu turhan usein rakennusremontiksi, jossa kuivatetaan ja uusitaan vaurioituneita rakenteita. Ajoissa tehty putkiremontti säästää. Asiantuntija osaa arvioida, millä aikataululla hommaan kannattaa lähteä.

Minkä hintaista remontointi on?

Päinvastoin kuin kerrostaloissa, neliöhinta-arviot eivät päde kovin hyvin omakotitaloissa. Käyttövesiremontti voidaan tehdä niin eri tavalla. Jotkut haluavat uudistaa pelkän putkiston, toiset haluavat uusia sen mukana kaluston ja jotkut liittävät urakkaan lämmitysjärjestelmän uudistamisen.

Menetelmät ovat kehittyneet vuosien saatossa melkoisesti, eikä tällaista remonttia kannata pitää minään mörkönä. Kyse on muutaman päivän epämukavuudesta – ja tämän jälkeen vuosien mukavuudesta.

Vesi katkaistaan vain muutamaksi tunniksi – oli kesä tai talvi – ja asunnossa voi asua koko remontin ajan. Ja mikä myös mukavaa remontoijan kannalta: kotitalousvähennys helpottaa kustannusvaikutuksia huomattavasti

Jotta saisit mielikuvan kustannustasosta, arvioimme sen seuraavasti

120 m² yksikerroksiseen omakotitaloon tehty:

Esimerkkitapaus A: Käyttövesiputkiston uudistaminen

3900–4900€, josta työn osuus 2000–2500€

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
800–1000 € *

Esimerkkitapaus B: Käyttövesiputkiston ja kalusteiden uudistaminen

4900–6900 €, josta työn osuus 2500–3000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1000–1200 € *

Esimerkkitapaus C: Lämpöjohtoverkoston uudistaminen

5900–7900 €, josta työn osuus 3000–4000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1200–1600 € *

Esimerkkitapaus D: Lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

7800–9800 €, josta työn osuus 4000–5000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1500–2000 € *

Esimerkkitapaus E: Käyttövesiputkiston, kalusteiden ja lämpöjohtoverkoston uudistaminen

10 900–12 900 €, josta työn osuus 5000–6000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
2000–2400 € *

Esimerkkitapaus F: Käyttövesiputkiston, kalusteiden, lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

12 900–14 900 €, josta työn osuus 5500–6500 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1500–2000 € *

Saat kotitalousvähennyksellä mukavasti säästöä

Muista hyödyntää kylpyhuoneen remontissasi kotitalousvähennys, sillä jopa 45 % työkustannuksista kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä laskua vastaan, vähennettävä määrä on 45 % laskutetusta työstä. * Vähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa ja sen voi tehdä ainoastaan työkustannuksista. Vähennys on kuitenkin henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4000 euroa vuodessa.
Omavastuun osuus kustannuksista on 100 euroa henkilöä kohden.*

Mikäli vähennyksen määrä ei ylitä yhden hengen enimmäismäärää (2000 euroa), sitä ei kannata jakaa puolisoiden kesken, koska omavastuu vähennetään tällöin kahteen kertaan. Jos haet vähennystä itse palkkaamastasi työntekijästä, 15 % palkasta sekä palkan sivukulut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia. Voit vaatia kotitalousvähennystä veroilmoituksellasi. Tarvittavat tiedot voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Voit myös lisätä tiedot paperiselle vero- ilmoituslomakkeelle ja täyttää liitelomakkeen 14. Paperilomakkeet on toimitettava verotoimistoon. Säilytä kuitit ja tositteet itselläsi. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa. Veroilmoitus verkossa -palvelu: www.vero.fi/veroilmoitus

* Perustuu vuoden 2015 lainsäädäntöön

Miksi Kantaputki?

Aloitetaan siitä tärkeimmästä: Voit luottaa paikalliseen asiantuntijaan. Lähes 40 vuoden kokemuksella tunnemme, mitä talojen eri vuosikymmeninä vedetyt putkistot pitävät sisällään.

Eikä unohdeta: saat laadukkaista komponenteista koostuvan käyttövesijärjestelmän yllättävän edullisesti.

Sinun on helppo tutustua uusiin kalusteisiin ja hanoihin sekä niiden eroihin myymälässämme. Kantaputken kanssa remontin yhteydessä on mahdollisuus tehdä suurempikin kokonaisuus ja uusia samalla esim. lämmitys, vesihuolto tai ilmanvaihto ja säästää sekä ajallisesti että rahallisesti.

Pyydä tarjous tai ota meihin yhteyttä!

Kantaputki suunnittelee, asentaa, johtaa ja myös huoltaa

Me Kantaputkessa pyrimme määrittelemään urakan aluksi kaiken tarvittavan ja antamaan tällä perusteella realistisen hinta-arvion kokonaisuudesta. Kokemus auttaa tässä.

Jos tarvitaan, saat meiltä remonttiisi myös rahoituksen. Voit maksaa laskulla tai erissä. Olet tervetullut keskustelemaan myymäläämme. Voit myös varata ajan puhelimella ja sopia tapaamisesta. Tulemme paikan päälle arvioimaan ja suunnittelemaan yhdessä remontin toteutusta.

Hyvän maineen lisäksi Kantaputkella ovat kunnossa kokemus vastaavista urakoista, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan.

Käyttövesiremontteja erittäin paljon tehneenä katsomme asiaa sinun näkökulmastasi: mikä omassa tilanteessasi on järkevää. Kokonaisuutta kannattaa katsoa laajemmin, jotta sinulla ei olisi heti uutta remonttia edessäsi.

Paikallisuus

Olemme lähellä ja tunnemme olosuhteet; hanat, kalusteet ym. esillä

Ammattitaito

Tämän päivän tietämys toimii eduksesi sovitussa aikataulussa.

Monipuoliset palvelut

Kun urakka pysyy yksissä käsissä, aikaa ei mene yhteensovittamiseen.

Kokonaisuuden hallinta

Hallitsemme myös lämmityksen, ilmanvaihdon, vesihuollon ja jätevesihuollon.

Asiakaslähtöisyys

Vasta kun kaikki on kohdallaan, saavutamme tavoitteemme: sinun tyytyväisyytesi.