Kaukolämpö asennukset Hämeenlinnassa ja vieruskunnissa.

Kaukolämpö säästää ympäristöä ja energiaa. Se on turvallinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto – jo 2,6 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa.

Lämmitysjärjestelmän huolto

Tarjoamamme HögforsGST kaukolämpöpaketti

  • valmistetaan Leppävirran tehtaalla Suomessa
  • luotettava ja korkeatasoinen tuote
  • lyhyt toimitusaika, mutta pitkä takuu
  • lämmönsiirto- ja käsittelykyky huippuluokkaa.

GST Unis -keskusten lämmönsiirtimillä on viiden vuoden takuu kaukolämpökäytössä kotimaassa. Oheislaitteiden takuu on kaksi vuotta. Pitkän takuun vastapainona on lyhyt toimitusaika ja asennukset tapahtuvat suunnitellusti ja ajallaan.

Lämpökeskus

Jos olet uudisrakentaja ja harkitset kaukolämpöä:

Selvitä ensin onko alueella kaukolämpöverkostoa. Sitten toimita talosi pohjakuva meille ilmaista tarjousta varten. Tarjoamaamme kokonaispakettiin kuuluvat suunnitelmat, hyväksynnät kaukolämpötoimittajalla, laitteistot asennettuna ja viritettynä käyttöön sekä viranomaistarkastukset.

Jos taas olet saneeraaja:

Kaukolämpösiirtimien taloudellinen järkevä käyttöikä on 20-25 vuotta. Tässä ajassa siirtimiin kertyy likaa mikä heikentää siirtimen lämmönjohtamiskykyä ja tätä kautta nostaa lämmityskustannuksia.

Kaukolämmityssiirtimen uusiminen on vaivatonta ja helppoa. Kustannus omakotitalon kaukolämpö siirtimen vaihdolle on 5950 euroa, jos sinulla on lämpimän käyttöveden kierto talossasi on kustannus vaihdolle 6350 euroa.

Vaihto kestää purkuineen yhden päivän. Lämmin käyttövesi ja lämmitys ovat poikki vain yhden päivän. Kylmä vesi toimii koko asennuksen ajan.

Hintaan sisältyy vanhan laitteiston poiskuljetus sekä jätemaksut. Mahdolliset asbestipurut eivät sisälly hintaan.

Miksi kaukolämpö?

Kaukolämpö on ollut suomalaisten taajamien lämmitysmuoto jo 1950-luvun alusta lähtien ja tänä päivänä noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötalossa. Suomen nykyaikainen ja kehittyvä kaukolämpöjärjestelmä on maailman huipputasoa. Se on saanut myös kansainvälisesti mittavaa tunnustusta energiatehokkuutensa ansiosta.

Kaukolämpö merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto, jota käyttämällä voi säästää energiaa, rahaa ja aikaa ilma suuria investointeja. Kun lämmityslaitteita käyttää oikein ja harkitusti, energiaa säästyy ilman, että terveellisen asumisen vaatimuksista tarvitsee tinkiä.

Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan sekä riittävästi sopivan lämmintä vettä kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina. Lisäksi laitteiden huolto- ja korjaustarve on vähäinen.

Monta toteutustapaa

Kaukolämmöllä kannattaa hoitaa kaikki lämmitys. Kaukolämpötaloissa esimerkiksi pesutilojen lämmittäminen sähköllä ei ole kokonaiskustannusten, energiatalouden tai ympäristön kannalta järkevää. Kaukolämmitetyissä rakennuksissa tilojen lämmityksen toteutustapoja on monia ja valinta tehdäänkin asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Perinteinen tapa on patterilämmitys yhdistettynä märkätilojen lattialämmitykseen. Varsinkin pientaloissa suosituin lämmönjakotapa ja nykyisin vesikiertoinen lattialämmitys, joka on varma, tasainen ja mukava lämmitysmuoto. Sen avulla voidaan luopua näkyvistä lämmityslaitteista, mikä antaa vapaat kädet tilojen sisustamiseen. Myös ilmalämmitys on mahdollinen toteutustapa kaukolämpötaloissa.

Huolto

Laitteita on huollettava kuin autoa. Voitte tehdä kanssamme huoltosopimuksen laitteistojen huolloista.

Pyydä tarjous tai ota meihin yhteyttä!

Rahalle vastinetta kaukolämmöllä

Kaukolämpö on palvelu, jossa asiakas ulkoistaa lämmityksestä ja sen toiminnasta huolehtimisen ammattilaisille, jotka puolestaan huolehtivat asiakkaidensa lämmön riittävyydestä vuoden jokaisena päivänä ja tuntina. Kaukolämpöyritykset pohtivat jatkuvasti asiakkaidensa näkökulmasta tehokkainta ja kilpailukykyisintä tapaa tuottaa tarvittava lämpö. Lisäksi ne päivystävät ja huoltavat säännöllisesti lämmön siirtämiseen käytettäviä kaukolämpöverkkoja.

Kaukolämmön hinta koostuu näiden palveluiden tuottamisesta ja se vaihtelee paikkakunnittain. Hintatasoon vaikuttaa yleisesti kaukolämpöjärjestelmän koko, tehdyt investoinnit, tuotantolaitosten ikä, taajaman tai kaupungin rakenne sekä käytettävissä olevat polttoaineet ja energialähteet. Myös energiaverotus ja omistajan tuottovaatimukset vaikuttavat hinnanmuodostukseen.

Asiakas maksaa kaukolämmitykseen liittymisestään liittymismaksun, jonka suuruus vaihtelee eri paikkakunnilla ja erikokoisilla kiinteistöillä. Keukolämmön käyttömaksut muodostuvat tyypillisesti energiamaksusta ja tehoon tai vesivirtaan sidotusta tehomaksusta. Käytetty lämpöenergia mitataan asiakaskohtaisesti ja kaukolämpöyritys laskuttaa asiakasta mittauksen perusteella.

Mitä palveluita kaukolämpöasiakkuuteen kuuluu?

Kaukolämpöyritykset tuntevat oman alansa kehityksen, viimeisimmätkin suositukset ja uusimmat laitteistot. Ne huolehtivat puolestaasi kaukolämmön tuotannon lisäksi seuraavista asioista:

  • Asiakkaiden laitteiden toiminnan ja lämmönkulutuksen seuraaminen
  • Opastus laitteiden käyttöön
  • Energiasäästöneuvonta
  • Uusien ja saneerattujen kaukolämpölaitteiden suunnitelmien ja asennusten tarkistaminen
  • Lämmönkäyttöraportin tuottaminen vähintään kerran vuodessa

Monet kaukolämpöyritykset tarjoavat myös erilaisia energian tahokasta käyttöä edistäviä palveluja, kuten kaukolämpölaitteiden katselmusta ja huoltoa, lämmönsiirtimien tiiviystarkastuksia, kaukolämpölaitteiden uusintoja ym.

Kun haluat lisätietoa kaukolämmöstä, ota yhteys taloyhtiösi isännöitsijään tai suoraan Kantaputkeen. Taloyhtiöissä kannattaa lämmitysasiat ottaa keskusteluun myös yhtiökokouksessa.

Kaukolämpö asennettuna kotiisi Hämeenlinnassa ja vieruskunnissa.

Me Kantaputkessa pyrimme määrittelemään urakan aluksi kaiken tarvittavan ja antamaan tällä perusteella realistisen hinta-arvion kokonaisuudesta. Kokemus auttaa tässä.

Jos tarvitaan, saat meiltä remonttiisi myös rahoituksen. Voit maksaa laskulla tai erissä. Olet tervetullut keskustelemaan myymäläämme. Voit myös varata ajan puhelimella ja sopia tapaamisesta. Tulemme paikan päälle arvioimaan ja suunnittelemaan yhdessä remontin toteutusta.

Hyvän maineen lisäksi Kantaputkella ovat kunnossa kokemus vastaavista urakoista, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan.

Käyttövesiremontteja erittäin paljon tehneenä katsomme asiaa sinun näkökulmastasi: mikä omassa tilanteessasi on järkevää. Kokonaisuutta kannattaa katsoa laajemmin, jotta sinulla ei olisi heti uutta remonttia edessäsi.