Putkiremontin hankinta

Katso, miten putkiremontin hankinta etenee remontointitarpeen havaitsemisesta töiden aloitukseen ajassa ja työvaiheissa sekä miten KVR-putkiremontti eroaa perinteisestä hankinnassa.

Alku: Putkiremonttitarve huomataan

Kiinteistössä vesiputket alkavat olla lasketun käyttöikänsä päässä tai kiinteistössä ilmenee erilaisia vesivahinkoja, joita joudutaan korjailemaan.

2-4 vk: Teetetään kuntokartoitus

Selvitetään, missä kunnossa kiinteistön putkistot ovat ja mitä on järkevintä tehdä. Usein isännöitsijä kilpailuttaa kuntokartoituksen tekijöiden kesken.

2 kk: Kilpailutetaan rakennuttajakonsultti

Jos taloyhtiö haluaa onnistuneen lopputuloksen, sen kannattaa käyttää valmistelussa ja putkiremontin läpiviennissä kokenutta ammattilaista.

4 kk: Tehdään hankesuunnitelma

Hankesuunnitelma käsittelee putkiremontin sisältöä ja muita kiinteistöön tehtäviä korjauksia. Hankesuunnitelma toimii kilpailutuksen pohjana.

Hankesuunnitelman tekemisen jälkeen on aika valita putkiremonttitapa. Taloyhtiö voi valita perinteisen tien suunnittelijan kilpailutuksesta urakoitsijan kilpailutukseen kaikkine välivaiheineen tai tehdä putkiremontin KVR-putkiremonttiurakkana, jolloin urakoitsija vastaa koko projektin toteuttamisesta. KVR-putkiremontti on tyypillisesti puolet nopeampi läpimenoajaltaan.

Perinteinen putkiremontti

Perinteisessä putkiremontissa hanke- ja kilpailutusvaihe kestävät tyypillisesti 16-24 kk.

5 kk: Suunnittelijoiden kilpailutus

11-18 kk: Suunnitelman toteutus

12-20 kk: Tarjouspyyntö urakoitsijoille

13-21 kk: Tarjous suunnitelman urakasta

16-24 kk: Töiden aloitus

KVR-putkiremontti

KVR-putkiremontissa töihin päästään tyypillisesti jo 10 kk kohdalla.

5 kk: KVR-tarjouspyyntö urakoitsijoille

7 kk: Tarjous kokonaisurakasta

8 kk: KVR-putkiremontin tilaus

9 kk: Suunnitelmat toteutuksesta

10 kk: Töiden aloitus

Jaa artikkeli