Mikä on maalämmön hinta vanhaan taloon?Entä vesi-ilmalämmitys järjestelmä asentaminen?

Maalämmön hinta
Kun talossa on jo olemassa oleva vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, on maa- tai vesi-ilmalämpö järjestelmän asentaminen kohtuullisen sukkela toimenpide.

Usein puhutaan, siitä että miten energian kulutusesta voitaisiin säästää. Säästöä saadaan esimerkiksi maa- tai vesi-ilmalämpöpumpun avulla. Energian kulutuksessa tulee molemmissa tapauksissa huomattavia säästöjä vuosi tasolla. Esimerkiksi talossa, joka kuluttaa öljyä 2000 l / vuodessa vaihdetaan vanha järjestelmä uuteen maa- tai vesi-ilmalämmitykseen, saadaan säästöä rahassa 800 – 1000 € vuodessa. Mutta paljonko on maalämmön hinta jos verrataan sitä vesi-ilmalämmitys järjestelmään?

Itse järjestelmien perustamissa on kustannuseroja.

Mikä on maalämmön hinta? Maalämmitys järjestelmä vanhaan omakotitaloon asennettuna maksaa noin 16 – 18 000 €, kun taas ilmavesilämmitys samaan taloon maksaa noin 13 – 14 000 €. Eli maalämmön hinta on hieman enemmän asennusvaiheessa.

Järjestelmien tulevassa sähkönkulutuksessa on vuositasolla eroa. Ilmavesilämpö pumppu vie sähköä enemmän kuin maalämpöpumppu.

Hinta ero selittyy porattavalla energiakaivolla. Maalämmitys järjestelmä tarvitsee usein yhden noin 150 -170 m syvän energiakaivon, mikä porataan talon piha-alueelle.

170 m syvän energiakaivon kustannus koko hankkeen kustannuksessa on noin 6 000 €.

Kumpi järjestelmä on viisaampi laittaa?

Tämä on aina täysin tapauskohtainen. Asiakkaalle tehdään, vanhojen tietojen pohjalta, tarkat energia laskelmat. Energia laskelmissa vertaillaan mm. järjestelmien tulevaa energiakulutusta. Tämän pohjalta asiakkaan on helppo tehdä päätöksiä tulevasta lämmitys järjestelmästä. 

Lue lisää maalämmöstä täältä.

Lue lisää vesi-ilmalämmityksestä täältä.

Jaa artikkeli