Hybridi päivän sana, mitä tarkoittaa hybridilämmitys?

Hybridilämmityksellä tarkoitetaan kahden tai useamman lämmitysmuodon yhteiskäyttöä. Järjestelmässä hyödynnetään kunkin lämmitysmuodon parhaat puolet ja varmistetaan, että ne toimivat oikeaan aikaan.

Hybridilämmitysjärjestelmän vaihtoehtoja:

  • kaukolämpö-maalämpö
  • kaukolämpö-poistoilmanlämmön talteenotto
  • kaukolämpö-maalämpö-poistoilman lämmön talteenotto
  • kaukolämpö-vesi-ilmalämpöpumppu
  • öljylämmitys-vesi-ilmalämpöpumppu
  • aurinkolämpö-kaukolämpö
  • aurinkolämpö-kaukolämpö-poistoilman lämmön talteenotto

Hybridijärjestelmässä pyritään mahdollisimman tehokkaaseen ja varmaan energian tuottamiseen. Tämä tarkoittaa useamman eri energiamuodon hyväksi käyttämistä lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Miksi Hybridi-ratkaisu?

Vanhoissa kiinteistöissä on suurempi lämmöntarve talvella kuin uudemmissa rakennuksissa. Suurin osa energiansäästöratkaisuista tehdään lämpöpumpuilla. Millään lämpöpumpulla ei energiatehokkaasti pystytä tuottamaan yli +55 asteista vettä. Kun talvella lämmöntarve nousee korkealle maalämpöpumppu ei enää yksin pysty tuottamaan tarvittavaa tehoa taloon.

Tämän takia hybridi. Kun hybridijärjestelmässä on energiansäästöä tekevän järjestelmän rinnalla esimerkiksi kaukolämpö, voidaan turvata talon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden tarve joka tilanteessa ja silti säästää huomattavasti energiaa ja rahaa.

Oikein tehty Hybridijärjestelmä ei ole edes lopullinen valinta!

Energiansäästöön liittyvät järjestelmät kehittyvät hurjaa vauhtia. Oikein suunniteltu hybridijärjestelmä huomioi jo tulevaisuutta. Hybridi järjestelmää on huomattavasti helpompi ja edullisempi muuttaa tulevaisuudessa. Jos esimerkiksi kaukolämmön kustannukset nousevat kohtuuttomasta, voidaan hybridijärjestelmä joustavasti muuttaa käyttämään jotakin vaihtoehtoista lämmitystapaa.

Jaa artikkeli