Kantaputki Oy työllistää sekä nuoria suoraan koulunpenkiltä että jo kokeneita pitkän linjan ammattilaisiakin

Kantaputki Oy työllistää sekä nuoria suoraan koulunpenkiltä että jo kokeneita pitkän linjan ammattilaisiakin
Kantaputkella huomattiin aikoinaan, että koska ajoittain on ollut hieman hankalaa saada palkattua hyviä työntekijöitä, niin paras polku on pyrkiä itse kouluttamaan tulevat alan ammattilaiset.

Kantaputki onkin ottanut työharjoittelijoita aina kun siihen on ollut mahdollisuus, ja myös yhteistyö paikallisen ammattikoulun kanssa on ollut oikein hedelmällistä.

–Työharjoittelijamme ovat olleet motivoituneita kun he ovat päässeet suoraan koulusta oikeisiin hommiin. Meillä onkin tällä hetkellä kaksi viime syksynä valmistunutta nuorta asentajaa työsuhteessa ja kaksi, jotka ovat valmistuneet pari vuotta sitten, Kantaputken talotekniikkatöiden johtaja Mikko Eerikäinen kertoo.

Kantaputki on työllistänyt myös hieman vanhempiakin työntekijöitä, sillä heillä on varsin pitkä kokemus tältä alalta jo valmiiksi. Lisäksi Kantaputki kokee, että kun yrityksessä on monipuolisesti eri ikäisiä ja erilaisen kokemuksen omaavia henkilöitä, niin yrityksen ryhmädynamiikka on parhaimmillaan. Silloin yhdistyy hienosti nuorten into ja halu oppia, jo kokeneempien ammattilaisten kokemuksen tuomaan harkitsevaisuuteen ja raudanlujaan ammattitaitoon. LVI-alan erilaisissa työtehtävissä Kantaputkilaiset ovat hyvin paljon monenlaisten asiakkaiden kanssa tekemisissä ja yritys haluaakin panostaa hyvään asiakaspalveluun. Kun nuoret kuulevat kuinka kokeneemmat palvelevat asiakasta, saavat he siitä hyvää oppia. Kantaputkella ollaan monellakin tapaa panostettu työpaikkaviihtyvyyteen sekä mahdollistettu henkilöstön hyvinvointia niin työssä kuin vapaa-ajallakin.

–Viihtyvyyteen ja hyvinvointiin panostaminen on yksi vaikuttava asia siihen, että työntekijöidemme työura kestää meillä pitkään ja henkilöstömme pysyy hyvässä kunnossa, Mikko viimeistelee ylpeänä.

Veljekset Lehtiö

20-vuotias Sebastian Lehtiö kertoo käyneensä ammattikoulussa ollessaan parissa eri paikassa työharjoittelussa, jotka antoivat kyllä hyvää kokemusta, mutta eivät lopulta kuitenkaan tuntuneet itselle oikeilta työpaikoilta. Hän oli kuullut, että Kantaputkella on mukavia ihmisiä ja myös töitä tarjolla, joten hän päätti soittaa heille suoraan ja kysyä mikäli pääsisi heille työharjoitteluun. Sebastian rekrytoitiin ja hän vietti kesän töissä Kantaputkella, ja kun ammattikoulu lähestyi loppuaan, sai hän jäädä heille vakituiseen työsuhteeseen. Lopulta hän päätyi tuomaan myös 18-vuotiaan pikkuveljensä Patrick Lehtiön mukanaan töihin Kantaputkelle.

– En ole katunut työpaikan hyväksymistä päivääkään. Työporukka on auttava ja mukava, koska myös työntekijällä on mahdollisuus tehdä parannuksia tuomalla erilaisia asioita esille. Viihdyn Kantaputkella mainiosti, Sebastian kertoo.

– Kantaputki on tuntunut todella mukavalta työpaikalta, koska työkaverit ovat kivoja ja hommat ovat mielenkiintoisia. Kantaputkella annetaan myös aina hyvin neuvoja, jos ei jotain osaa, jatkaa Sebastianin pikkuveli Patrick perään.

Merkityksellistä työelämää eläkettä odotellessa

59-vuotias Hannu Uutela on toiminut talotekniikan ja LVIAS-asioiden parissa jo pitkän uran verran, josta noin 20 vuotta kiinteistöautomaation parissa. Hannulle ovat tulleet tutuksi jo useammatkin automaatiojärjestelmät sekä kokemusta löytyy sekä asennustehtävistä että työnjohdollisestakin työstä. Edellisen työpaikan loputtua hän huomasi, että Kantaputki haki valvomotoimintaan työntekijää, ja koska Eerikäisen Mikko oli tuttu mies, niin yhteydenotto oli helppoa.

– Oli miellyttävää huomata, että vanhemmallakin ihmisellä nähtiin arvoa työelämässä. Kantaputkella on mielestäni hyvä cocktail eri ikäisiä alan ammattilaisia, kokemusta ja nuoruuden innostusta, Hannu kertoo.

Jo lähes 41 vuoden uran kaupungilla LVI-alan asennus-, huolto- ja kiinteistöautomaatiotehtävissä tehnyt 62-vuotias Jouni Auvinen tuli Kantaputkelle töihin, kun aikaisemmalla työnantajalla vähennettiin henkilöstömäärää.

– Eläkettä tässä odotellaan mukavien töiden merkeissä, Jouni myhäilee.

Tutustu yritykseemme lisää täällä sekä myös avoinna oleviin työpaikkoihimme!

Jaa artikkeli