Taloyhtiö vaihtoi maalämpöön ja pääsi kiinni merkittäviin säästöihin

Tervakoskelainen taloyhtiö siirtyi viime syksynä maalämpöön. Maalämpöön siirtyminen lähti yhtiön yhdessä isännöintitoimiston kanssa teettämästä selvityksestä.

“Kilpailutimme eri vaihtoehtoja ja toimijoita, vesi-ilmalämpöpumpusta lähtien. Lopulta kuitenkin päädyimme maalämpöön sen hyvän hyötysuhteen takia. Laskelmat osoittivat sen, että käyttöön ottamisen jälkeen investointi maksaa itsensä takaisin lähitulevaisuudessa ja on siitä eteenpäin pelkkää säästöä”, taloyhtiön hallituksen jäsen Outi Laitinen kertoo.

“Maalämpö parantaa kiinteistön arvoa ja lyhentää asuntojen myyntiaikaa. Vihreä siirtymä on myös yksi tärkeä osa. Maalämmöllä tuotettu energia on ilmaista ja uusiutuvaa”, Pekka Vänninmaja lisää.

Kilpailutuksen jälkeen urakoitsijaksi valikoitui Kantaputki, jolta taloyhtiö sai parhaan kokonaistarjouksen. Osalle asukkaista yritys oli myös jo entuudestaan tuttu.

“Luotamme Kantaputkeen yrityksenä. Se on iso yritys, jolta löytyy kokemusta tällaisten projektien loppuun viemisestä”, asukas Olli Nyholm summaa.

Maalämpölaitteiston asennus suoritetaan aina kahdessa osassa. Ensimmäisessä vaiheessa kiinteistölle porataan suunnitelman mukainen energiakaivo piha-alueelle. Toisessa vaiheessa vaihdetaan vanha lämmityslaitteisto uuteen maalämpölaitteeseen. Asennuksesta aiheutuu noin 1–2 päivän mittainen lämpimän veden sekä lämmityksen katkos.

Asukkaiden näkökulmasta asennustyöt sujuivat vaivatta.

“Asiat tehtiin aikataulussa suunnitelmien mukaan. Ei mitään moitittavaa. Kantaputken väki oli hyvin saavutettavissa projektin aikana”, Olli Nyholm kehuu.

Seuraavia asiakkaita taloyhtiön jäsenet haluavat neuvoa sen verran, että asennusajankohta kannattaa tähdätä lämpimälle kaudelle. Näin vältyttäisiin viileiltä olosuhteilta.

“Tähänkin tosin saimme avuksi Kantaputkelta lämmityspatterit”, asukkaat nauravat.

Jos sinunkin taloyhtiössäsi on maalämpötarpeita, saat yhteyden Kantaputken alan asiantuntijoihin ja maalämpöasiat kuntoon täältä.

Jaa artikkeli