Taloyhtiöitä ajetaan kovalla kädellä lämpöpumppujen käyttäjiksi

Lauseeseen sisältyy paljon asiaa, energian säästön näkökulmasta. Mutta ollaanko ajautumassa tilanteeseen, missä taloyhtiölle tarjotaan mitä ihmeellisempiä taikatemppuja energiansäästön nimissä.

Perusasiat ensin kuntoon ja sen jälkeen ostetaan energiansäästöä, ei järjestelmää!

Monessa yhtiössä varmasti mietitään mm. mitä tehdä kaukolämmön ja sähköhinnan nousuille. Toivottavasti tämän mietinnän keskellä mietitään myös ensin ne talojen perusasiat kuntoon. Lämmitys on iso kuluerä jokaiselle taloyhtiölle, mutta silti liian monessa yhtiössä mietitään energiansäästö hankkeita, vaikka esimerkiksi lämmitysverkoston säädöt on viimeksi tehty 10-15 vuotta sitten. Perusasioiden kuntoon laittamisella päästään jo huomattaviin energiansäästöihin ja tämän jälkeen on oikea aika lähteä miettimään isompia investointeja energiansäästöön. Ja mikä on tärkeää, kun isompia energiansäästöinvestointeja lähdetään miettimään. 

Älkää ostako toimittajalta järjestelmää vaan ostakaa energiansäästö. 

Valitettavan vähän ”järjestelmä” toimittajia kiinnostaa oikeasti se mikä olisi paras mahdollinen ratkaisu taloyhtiön energiansäästöön. He lupaavat paljon energiansäästöä, joskus jopa väärin perustein, mutta eivät ole teidän kanssa takaamassa sitä, että energiansäästö tavoite saavutetaan. Kuitenkin lopputuloksena näistä hankkeista tärkempiä asioita ovat saavutettava energiansäästö ja asumisolosuhteet.

Jaa artikkeli