Referenssi: As Oy Uusi-Helppola – Lämmitysjärjestelmien päivitys

Hämeenlinnan Niittykadulla sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Uusi-Helppolan hallituksen puheenjohtaja Risto Helanen kertoo Kantaputken tehneen yhtiöön monia erilaisia hyödyllisiä toimenpiteitä vuosien varrella. Lähtien aivan perustason töistä, kuten erilaisista huolloista ja patterien vaihdoista, aina patteriverkoston perussäätöön vuonna 2018 sekä kaukolämpökeskuksen uusimiseen vuonna 2022.

Hämeenlinnan Niittykadulla sijaitsevan asunto-osakeyhtiö Uusi-Helppolan hallituksen puheenjohtaja Risto Helanen kertoo Kantaputken tehneen yhtiöön monia erilaisia hyödyllisiä toimenpiteitä vuosien varrella. Lähtien aivan perustason töistä, kuten erilaisista huolloista ja patterien vaihdoista, aina patteriverkoston perussäätöön vuonna 2018 sekä kaukolämpökeskuksen uusimiseen vuonna 2022. Viimeisen yhteydessä Kantaputki asensi taloyhtiöön myös huoneistoanturijärjestelmän, jolla saadaan keskitetysti kerättyä kaikista asunnoista lämpötilat, laskettua niiden keskiarvot sekä datan perusteella säädettyä lämpöä asuntokohtaisesti, säästäen näin energiaa. Ristolle onkin tullut tavaksi joka päivä aamuisin tarkistaa asuntojen lämpötilatiedot tarttuakseen heti kaikkiin mahdollisiin säätötarpeisiin.

Riston mukaan yhteistyö Kantaputken kanssa on sujunut erittäin mallikkaasti ja hankkeet ovat toimineet hienosti. Akuuteissa tilanteissa Kantaputkilaisia on saanut nopeasti kiinni ja apua on saatu aina kun on tarvittu.

Patteriverkoston säätö, kaukolämpökeskuksen uusiminen ja huoneistoanturointi

Koska lämmitys on luonnollisesti yksi taloyhtiön suurimmista kustannuksista, on tärkeää, että se toimii tehokkaasti ja tasaisesti ilman turhaa kulutusta. Lämmityksen suunnitelmallinen energiankulutuksen seuranta, lämmitysverkon toiminnan ylläpito, säätö ja kunnossapito ovat kaikki tekijöitä, joilla ehkäistään ongelmia ja pidetään energiankulutus sekä kustannukset kurissa. Lämmitysverkon perussäädöllä varmistetaan, että verkon vesi kiertää jokaisen lämmityspatterin kautta ja lämmitys jakautuu tasaisesti talon eri osissa. Hyvin säädetyn ja tasapainossa olevan lämmitysverkon ansiosta kiinteistön huoneistojen lämpötila pysyy tasaisena lämmityskaudella ja asukkaiden viihtyvyys paranee.

Kaukolämmöllä lämmitetyissä taloissa lämmönjakokeskuksen tekninen käyttöikä on noin 20–25 vuotta, jonka jälkeen riskit lämmönjakokeskuksen rikkoutumiseen sekä lämmönjaon häiriöihin kasvaa. Lämmönjakokeskuksen uusiminen kannattaa aina tehdä ennakoiden ja suunnitelmallisesti ja parantaa samalla myös rakennuksen sisäisen lämmönjaon toimivuutta ja energiatehokkuutta – saaden näin aikaan monia kustannus- ja ilmastohyötyjä. Laiteuusinnan yhteydessä tehtävällä mitoituksen ja energiatehokkuuden tarkastelulla varmistetaan kaukolämmön hallittu käyttö rakennuksessa tulevaisuudessa.

Kiinteistöjen lämpötilojen ja kosteuksien seurantaan sekä talotekniikan etähallintaan Kantaputki käyttää langatonta Ouman Wireless -mittausjärjestelmää, joka takaa tasaisemmat kiinteistön sisätilojen lämpötilat pienemmällä kustannuksella. Lämmitysenergian kustannusten säästöllä on merkittävä vaikutus taloyhtiön hiilijalanjälkeen, sillä lämmityskulut ovat taloyhtiön suurin kuluerä.

Jo tarvitset ammattilaisen apua ja tukea omien lämmitysjärjestelmiesi toiminnan tehostamiseen, ota yhteyttä meihin täältä!

Jaa artikkeli