fbpx

Kahden viikon putkiremontti

Totta vai tarua?

Tulevaisuutta kyllä, mutta ennen kuin se on mahdollista, täytyy teollisesti esivalmistettujen tuotteiden kehittyä vielä hurjasti. Todellisuutta on kuitenkin se, että ei ole kenenkään etu jos töitä ruvetaan taloyhtiössä tekemään kolmessa vuorossa ja usean eri työnjohtajan voimin. Ei tämä ainakaan kustannustehokkaampaa voi olla. Kun puhutaan kahden viikon putkiremontista täytyy muistaa, että ennen asuntojen kahden viikon töiden aloitusta on tehty jo kuukausia valmistelevia töitä taloyhtiön tiloissa, eikä työ ole valmis luovutettavaksi tuon kahden viikon jälkeenkään.

Mikä on oikea putkiremontin läpimenoaika?

Huolella suunniteltu, on huolella myös tehty ja se on helppo aikatauluttaa. Oikea läpimenoaika putkiremonteissa on 4-6 viikkoa asuntoa kohden. Tällöin työ voidaan suorittaa yhdessä vuorossa, pystytään noudattamaan kaikkien aineiden kuivumisaikoja ja saadaan hyvä ja huolitettu lopputulos työlle. Tämäkin vaatii noin 1-2 kuukautta esivalmisteluja taloyhtiön muissa tiloissa ennen kuin itse asunnoissa aletaan remontoida..

Urakoitsija lupaa nopean aikataulun, mutta todellisuus on jotain muuta!

Tilaajana taloyhtiön tulee vaatia toimittajilta kokonaisaikataulua jo urakkaneuvotteluvaiheessa. Urakkaneuvotteluvaiheessa urakoitsijalla on liikkeellä ne myyntimiehet, jotka lupaavat paljon ja nopeita aikatauluja. Tilaajan tulee pyytäkää aina aikataulu ns. nousulinjoittain. Tämän jälkeen tehdään sopimus, missä nämä nousulinjojen aikataulut ovat urakoitsijalle sakollisia välitavoitteita. Tästä tilaaja saa hyvän tuen aikataulun paikkansa pitävyydelle ja urakoitsija saa motivaation tehdä työn aikataulussa, asiakkaan ehdoilla.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email