Putkiremontit Hattulassa

Putkiremontit ovat välttämätön peruskorjaus kiinteistöille, sillä kaikilla rakennusmateriaaleilla, myös putkilla, on arvioitu käyttöikänsä. Putket liitoksineen kestävät tyypillisesti 30-50 vuotta, jonka jälkeen ne tulee uusia.

Mikä on putkiremontti ja koska se kannattaa tehdä?

Käyttövesiremontissa eli arkikielisemmin putkiremontissa asennetaan kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet vesijohdot. Sen yhteydessä kannattaa useimmiten vaihtaa tämän päivän mukavuustasoon myös hanat, suihkut, wc-istuimet, altaat ja kuivauspatterit. Kylpyhuone saa näin aivan uuden ilmeen, siisteyden ja toimivuuden. Tämä parantaa asumismukavuutta, vähentää huolta äkillisistä ja kalliista vesivahingoista sekä lisää talon arvoa.

Asunnon arvoa kannattaa ylläpitää

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuva käyttövesiremontti kannattaa teettää ajoissa. Usein lähtöarvona on uusiminen noin 30–40 vuoden välein, mutta vuosiarvioiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos vesivahingon vaara on kasvanut ja/tai talon käyttömukavuus alentunut, urakkaan kannattaa ryhtyä nopeasti. Väistämätöntä ja välttämätöntä päätöstä ei kannata pitkittää.

 

Tällä hetkellä käyttövesiremontteja tehdään eniten 60- ja 70-luvulla valmistuneissa taloissa, joissa käyttövesiputket on yleisimmin asennettu rakenteiden sisään ja ne ovat rautaa tai kuparia.

Putkiremontti kauttamme on vaivaton prosessi

Icon awesome-calendar-alt
Kesto vain 2-5 päivää
Icon awesome-house-damage
Talossa voi asua remontin ajan
Icon feather-clock
Vesikatkos kestää vaan muutaman tunnin

Putkiremontti hinta - Minkä hintaista remontointi on?

Päinvastoin kuin kerrostaloissa, neliöhinta-arviot eivät päde kovin hyvin omakotitaloissa. Käyttövesiremontti voidaan tehdä niin eri tavalla. Jotkut haluavat uudistaa pelkän putkiston, toiset haluavat uusia sen mukana kaluston ja jotkut liittävät urakkaan lämmitysjärjestelmän uudistamisen.

 

Menetelmät ovat kehittyneet vuosien saatossa melkoisesti, eikä tällaista remonttia kannata pitää minään mörkönä. Kyse on muutaman päivän epämukavuudesta – ja tämän jälkeen vuosien mukavuudesta.

 

Vesi katkaistaan vain muutamaksi tunniksi – oli kesä tai talvi – ja asunnossa voi asua koko remontin ajan. Ja mikä myös mukavaa remontoijan kannalta: kotitalousvähennys helpottaa kustannusvaikutuksia huomattavasti

Putkiremontti A: Käyttövesiputkiston uudistaminen

3900–4900€, josta työn osuus 2000–2500€

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
800–1000 € *

Putkiremontti B: Käyttövesiputkiston ja kalusteiden uudistaminen

4900–6900 €, josta työn osuus 2500–3000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1000–1200 € *

Putkiremontti C: Lämpöjohtoverkoston uudistaminen

5900–7900 €, josta työn osuus 3000–4000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1200–1600 € *

Putkiremontti D: Lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

7800–9800 €, josta työn osuus 4000–5000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1500–2000 € *

Putkiremontti E: Käyttövesiputkiston, kalusteiden ja lämpöjohtoverkoston uudistaminen

10 900–12 900 €, josta työn osuus 5000–6000 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
2000–2400 € *

Putkiremontti F: Käyttövesiputkiston, kalusteiden, lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

12 900–14 900 €, josta työn osuus 5500–6500 €

Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia
1500–2000 € *

Putkiremontit myös taloyhtiöihin Hattulassa ja vieruskunnissa.

Me Kantaputkessa pyrimme määrittelemään urakan aluksi kaiken tarvittavan ja antamaan tällä perusteella realistisen hinta-arvion kokonaisuudesta. Kokemus auttaa tässä.

Jos tarvitaan, saat meiltä remonttiisi myös rahoituksen. Voit maksaa laskulla tai erissä. Olet tervetullut keskustelemaan myymäläämme. Voit myös varata ajan puhelimella ja sopia tapaamisesta. Tulemme paikan päälle arvioimaan ja suunnittelemaan yhdessä remontin toteutusta.

Hyvän maineen lisäksi Kantaputkella ovat kunnossa kokemus vastaavista urakoista, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan.

Käyttövesiremontteja erittäin paljon tehneenä katsomme asiaa sinun näkökulmastasi: mikä omassa tilanteessasi on järkevää. Kokonaisuutta kannattaa katsoa laajemmin, jotta sinulla ei olisi heti uutta remonttia edessäsi.

Saat kotitalousvähennyksellä mukavasti säästöä

Muista hyödyntää kylpyhuoneen remontissasi kotitalousvähennys, sillä jopa 45 % työkustannuksista kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

Kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä laskua vastaan, vähennettävä määrä on 45 % laskutetusta työstä. * Vähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa ja sen voi tehdä ainoastaan työkustannuksista. Vähennys on kuitenkin henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4000 euroa vuodessa. *Omavastuun osuus kustannuksista on 100 euroa henkilöä kohden.*

Mikäli vähennyksen määrä ei ylitä yhden hengen enimmäismäärää (2000 euroa), sitä ei kannata jakaa puolisoiden kesken, koska omavastuu vähennetään tällöin kahteen kertaan. Jos haet vähennystä itse palkkaamastasi työntekijästä, 15 % palkasta sekä palkan sivukulut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia. Voit vaatia kotitalousvähennystä veroilmoituksellasi. Tarvittavat tiedot voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Voit myös lisätä tiedot paperiselle vero- ilmoituslomakkeelle ja täyttää liitelomakkeen 14. Paperilomakkeet on toimitettava verotoimistoon. Säilytä kuitit ja tositteet itselläsi. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa. Veroilmoitus verkossa -palvelu: www.vero.fi/veroilmoitus

 

* Perustuu vuoden 2015 lainsäädäntöön

Miksi Kantaputki?

Aloitetaan siitä tärkeimmästä: Voit luottaa paikalliseen asiantuntijaan. Lähes 40 vuoden kokemuksella tunnemme, mitä talojen eri vuosikymmeninä vedetyt putkistot pitävät sisällään.

Eikä unohdeta: saat laadukkaista komponenteista koostuvan käyttövesijärjestelmän yllättävän edullisesti.

Sinun on helppo tutustua uusiin kalusteisiin ja hanoihin sekä niiden eroihin myymälässämme. Kantaputken kanssa remontin yhteydessä on mahdollisuus tehdä suurempikin kokonaisuus ja uusia samalla esim. lämmitys, vesihuolto tai ilmanvaihto ja säästää sekä ajallisesti että rahallisesti.

Paikallisuus

Icon metro-location

Olemme lähellä ja tunnemme olosuhteet; hanat, kalusteet ym. esillä

Ammattitaito

Repeat Grid 1

Tämän päivän tietämys toimii eduksesi sovitussa aikataulussa.

Monipuoliset palvelut

Icon awesome-check

Kun urakka pysyy yksissä käsissä, aikaa ei mene yhteensovittamiseen.

Taloyhtiön putkiremontti kauttamme Hattulassa

Onko taloyhtiön putkiremontti tulossa? Putkiremontti on välttämätön peruskorjaus kiinteistöille, sillä kaikilla rakennusmateriaaleilla, myös putkilla, on arvioitu käyttöikänsä. Putket liitoksineen kestävät tyypillisesti 30-50 vuotta, jonka jälkeen ne tulee uusia.

Kokonaisuuden hallinta

Icon awesome-cubes

Hallitsemme myös lämmityksen, ilmanvaihdon, vesihuollon ja jätevesihuollon.

Asiakaslähtöisyys

Icon feather-smile

Vasta kun kaikki on kohdallaan, saavutamme tavoitteemme: sinun tyytyväisyytesi.

Monipuoliset palvelut

Icon awesome-check

Kun urakka pysyy yksissä käsissä, aikaa ei mene yhteensovittamiseen.

Putkiremonttisanasto

Putkiremontit eivät ole rakettitiedettä. Kokosimme sinulle helppokäyttöisen sanaston.

Energiatehokkuus, kiinteistössä käytetään energiaa tehokkaasti ja vähentämällä hukkakulutusta

Hankesuunnitteluvaihe, määrittää mm. remontin sisällön ja laajuuden sekä korjausmenetelmän

Hoitovastike, kattaa ylläpitokustannukset (taloyhtiön vuosibudjetin)

Kiinteistön perusparannus, kiinteistön nykyaikaistaminen ja arvon korottaminen

Kunnossapitotarveselvitys, asunto-osakeyhtiölain mukainen hallituksen selvitys tulevan viiden vuoden merkittävistä kunnossapitotarpeista

Kuntoarvio, kiinteistön nykytilan ja korjaustarpeen selvittäminen

Kuntotutkimus, yksityiskohtainen tutkimus korjaustarpeiden täsmentämiseksi

Korotettu yhtiövastike, koostuu taloyhtiön yhtiövastikkeesta ja taloyhtiölle lyhennettävästä rahoitusvastikkeesta

Käyttöikä, aika, jolloin tuote (esim. putki) täyttää sille asetetut vaatimukset

Luonnossuunnittelu, putkiremontin tärkeä suunnitteluvaihe, jossa sidotaan suurin osa putkiremontin kustannuksista ja tehdään tärkeimmät ilojen käyttöön ja viihtyvyyteen liittyvät ratkaisut

Osakaskysely, osakkaiden ja asukkaiden näkemys kiinteistön kunnosta sekä tahto/tarvetila remontin yhteydessä tehtävistä kiinteistön ja oman asunnon töistä

Putkiremontti, viemäri- ja/tai vesiputkistojen peruskorjaus, jonka yhteydessä tehdään yleensä myös muita kiinteistön parannuksia mm. sähköverkkoihin, ilmastointiin tai yleisiin tiloihin

Pääomavastike, pääomavastikkeella katetaan yleensä kiinteistön pitkävaikutteiset menot, jotka aiheuttavat esimerkiksi peruskorjauksesta ja uudistuksesta.

Remonttitöiden toteutusvaihe,  korjaustöiden toteuttaminen

Remonttitöiden valmisteluvaihe, sisältää urakkatarjousten pyytämisen, sopimusneuvottelut ja urakoitsijan valinnan

Suunnitteluvaihe, tuottaa tekniset asiakirjat (piirustukset, työselitykset) sekä kaupalliset asiakirjat

Taloudellinen loppuselvitys, urakoitsijan ja taloyhtiön yhdessä laatima ja hyväksymä selvitys remonttitöiden kustannuksista sekä niiden jakautumisesta osakkeiden kesken

Tarveselvitys, putkiremontin tarveselvitys, joka huomio mm. putkiston teknisen kunnon ja osakkaiden tarpeita

Toteutussuunnittelu, yksityiskohtaisen suunnittelun tuloksena syntyvät tekniset asiakirjat sekä urakka- tarjouspyyntöasiakirjat (piirustukset, työselitykset, urakka-asiakirjat,  rakennuslupa)

Urakkamuoto, tapa, jolla remontin suorittamiseen liittyvät tehtävät ja velvollisuudet jaetaan yhdelle tai useammalle urakoitsijalle

Peruskorjaus, kiinteistön teknisen ja toiminnallisen tason säilyttäminen

Yhtiövastike, koostuu hoitovastikkeesta ja mahdollisesta pääomavastikkeesta

Usein kysytyt kysymykset

Kiinteistön putket eivät ole ikuisia. Tyypillisesti lämminvesiputkien ja viemäreiden käyttöikä vaihtelee 30 ja 50 vuoden välillä, jonka jälkeen ne tulee uusia.

Putkiremonttitarpeen käynnistää tyypillisesti joko taloyhtiössä sattuneet vesivahingot tai putkiston kuntotutkimus, joka antaa aiheuta toimenpiteisiin. Putkiremontti tehdään aina hyvästä syystä ja viivyttely vesivahinkojen tapauksissa lisää vain tarpeettomasti kustannuksia.

Putkiremontti on aina sen kokoluokan hanke, että sen toteuttamisesta päättää taloyhtiön yhtiökokous, jossa jokaisella osakkaalla on äänensä.

Taloyhtiön hallitus, joka tyypillisesti koostuu valituista talon asukkaista, valmistelee putkiremontti- päätöksen putkiston kuntotutkimuksen perusteella ja tuo esityksen yhtiökokouksen päätettäväksi.

Kannattaa osallistua aktiivisesti taloyhtiön asioiden hoitoon, jotta pystyt vaikuttamaan.

Putkiremontin suunnittelun yhteydessä taloyhtiöösi on valittu tietyt peruslaatat, jotka ovat hyväksytty remontin suunnitelmissa. Voit vaikuttaa asuntosi laattavalintoihin olemalla aktiivinen ja kertomalla tarpeistasi urakoitsijalle aloituskatselmuksessa.

Maksat tällöin laattojen erotuksen, mutta saat mieleisesi laatat. Laattavaihdoksista tulee aina hoitaa urakoitsijan kanssa, jotta materiaalit ovat oikeaan aikaan käytettävissä työmaalla ja remontti sujuu aikataulussaan.

Putkiremontin hinta koostuu töistä, materiaaleista, kiinteistöön tehtävistä perusparannuksista ja mahdollisista tilaamistasi lisätöistä. Putkiremontit ovat tyypillisesti joitain satoja euroja per neliö, eli putkiremontissa kannattaa varautua suuriinkin kustannuksiin.

Lopulliset kustannukset selviävät vasta remontin taloudellisessa loppuselvityksessä ja se kustannus jaetaan taloyhtiössä tyypillisesti yhtiövastikeperus- teisesti neliöidesi mukaan. Voit valita, maksatko putkiremontin kerralla vai taloyhtiön lainan avulla korotettuna yhtiövastikkeena.

Putkiremontti on taloyhtiön tilaama työ, josta ei voi saada kotitalousvähennystä. Voit putkiremontin yhteydessä teettää urakoitsijalla lisätöitä, esimerkiksi keittiöremontin, samassa yhteydessä. Asunnossasi teetettävistä lisätöistä voit vähentää töiden osuuden, mutta et tarvikkeita.

Yritystoimintaan kuuluvat riskit ja joskus urakoitsijat menevät konkurssiin kesken työmaan. Tälläistä riskiä vältetään käyttämällä tunnettuja ja sertifioitu- ja ammattilaisia, maksuaikatauluilla töiden etenemisen mukaan sekä urakoitsijan vakuustalletuksilla, joiden avulla töitä on mahdollista jatkaa, jos urakoitsija menee konkurssiin ja työmaa keskeytyy.

Kannattaa olla aktiivinen putkiremontin suunnitteluvaiheessa olemalla yhteydessä suunnittelijoihin ja isännöitsijään kylpyhuoneestasi. Jos asunnossasi voidaan jättää kylpyhuoneremontti tekemättä, olet oikeutettu kohtuulliseen hyvitykseen. Tällöin sinulta odotetaan hyvää dokumentointia kylpyhuoneremontin toteutuksesta ja työtavoista.

Läheskään aina remontin yhteydessä ei pystytä säilyttämään valmiiksi remontoituja tiloja, vaan ne joudutaan remontoimaan uudestaan. Kannattaa myös muistaa, että jos kylpyhuoneremontista on jo lähes 10 vuotta aikaa, sen aikaiset tekotavat eivät välttämättä täytä määräyksiä vedeneristyksestä ja mahdolliset vesivahingot tulevat sinun maksettavaksesi – asumishaitasta puhumattakaan.

Putkiremontin aikana on vaikea säästää, eikä esimerkiksi kotivakuutusta kannata irtisanoa. Urakan aikana omaisuutesi saattaa vaurioitua, joka ei ole urakoitsijan tai taloyhtiön vastuulla eli vakuutusturva on yhä hyvä pitää voimassa.

Yhtiövastiketta sinun tulee myös maksaa remontin aikana, koska taloyhtiön kulut eivät katoa mihinkään vaan pikemminkin nousevat. Pystyt kuitenkin säästämään sillä, että esimerkiksi saunamaksuja ei kerätä putkiremontin aikana.