fbpx

Onnistu putkiremonteissa

Mitä olemme oppineet sadoissa linjasaneerauksissa? Tunnistim­me kerta toisensa jälkeen toistu­viksi ongelmiksi mm.

Pitävät aikataulut
Putkiremonttien maine on huono. Asiakkaan tahtotila aikataulun suhteen on se, että tehdään putkiremontti nopeasti, mutta laadukkaasti alta pois. Silti työmaat eivät ole koskaan aikataulussa ja aikataulu rakennetaan urakoitsijan työtilan­teen mukaan eikä tilaajan tarpeesta.

Kenelle remonttia tehdään?
Urakoitsija tekee putkiremonttia itselleen vaikka ei jää asuntoon asumaanremontinjälkeen. Asukkaiden palveleminen koetaan urakkaa haittaavaksi tekijäksi eikä omaksi vahvuudeksi.

Urakan viestintä
Urakoitsija ei halua kertoaasiakkaalleen mitä seuraavaksi tapahtuu jatietämättömyys varsinkin myöhässä olevalla putkiremonttityömaalla lisää tuskaa.

Asumisjärjestelyt
Asukkaat häädetään poiskodeistaan putkiremontin ajaksi. Urakoitsijanon helpompi antaa epävarmoja ja liianpitkiäaikatauluja kuin tehdä tarkka työ– ja resurssisuunnitelma putkiremontinläpiviemiseksi.

Urakan pirstaloituminen
Urakoitsija kilpailuttaa aliurakoitsijat tilauksen jälkeen ja tekee tilauksenedullisimmalta alihankkijaltailman aikaisempaa kokemusta alihankkijantekemisistä. Urakoitsijan toimintaa ohjaa vainyhden kohteen isot katteet eikä jatkuvuus.