fbpx

Kantatakuu

Energiansäästöä takuulla

Kantatakuu takaa luvatun energiansäästön 

Lämmitys, lämmin vesi ja sähkö vastaavat jopa 50% taloyhtiön hoitokustannuksista. Kysymys kuuluukin, kuinka juuri teidän taloyhtiössänne voisi vähentää kuluja?

Energiansäästö on faktoihin perustuvaa matematiikkaa ja kaikki perustuu laskelmiin. Valitsemalla taloyhtiöönne oikean järjestelmän, säästätte selvää rahaa vuodesta toiseen.

Aloita säästäminen Kantatakuulla. Teemme taloyhtiöllenne energiansäästö– ja investointilaskelman, vertaamme eri vaihtoehtoja keskenään sekä teemme suosituksen teille oikeasta järjestelmästä.

Takuu antaa taloyhtiölle vakuuden siitä, että luvattu energiansäästötaso saavutetaan. Me korvaamme ylimenevän käyttöenergian, mikäli säästölaskelmamme ei pidä paikkaansa.

 

Energiansäästöjärjestelmät

Ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa tehdä energiansäästöä. Suomessa on monenlai- sia taloyhtiöitä ja jokaiseen löytyy se paras tapa säästää energiaa asumismukavuutta vähentämättä.

Tyypilliset energiansäästövaihtoehdot:

  • Poistoilmanlämmöntalteenotto
  • Ilmavesilämpöpumppu ja kaukolämpö
  • Maalämpö–, poistoilmantalteenotto ja kaukolämpöjärjestelmä yhdessä
  • Maalämpö ja sähkö yhdessä
  • Lämmitysverkoston tasapainotus

Kaikki energiasäästöjärjestelmät eivät käy kaikkiin kohteisiin. Liian harvoin myyntiti- lanteissa käydään taloyhtiöllesi eri vaihtoehtoja läpi saati selvästi lasketa, mikä olisi kannattavin vaihtoehto pitkällä aikavälillä. Myyjät kun myyvät omaa tuotettaan ja saavat palkkionsa myydyistä tuotteista eivät toimivista järjestelmistä.

Pahimmassa tapauksessa myytävä ener- giansäästöjärjestelmä on alimitoitettu. Ko- valla ja pitkällä pakkaskaudella lämpötehot eivät enää riitäkään kattamaan kiinteistösi lämmitystarvetta. Tällä ratkaisulla myyjä kyllä sai järjestelmän investointikulut pie- neksi ja takaisinmaksuajan nopeaksi, mutta toisin kävi luvatun säästön kanssa.

Kantatakuu-palvelulla haluamme tuoda taloyhtiöiden käyttöön helpon, selkeän työkalun, minkä avulla taloyhtiön hallitus voi helposti päättää oikeasta energiasääs- tötoimenpiteestä ja saada luvatut säästöt.

 

Mitä hyötyä Kantatakuusta on?       

  • koko järjestelmän takuu sopimuskauden pituinen
  • 100 % energiansäästö takuu
  • varautumien tulevaisuuteen.

 

Energiansäästöön tarjotaan monenlaista laitetta ja järjestelmää. Haaste onkin siinä, kuinka ta- loyhtiön hallitus voi luotettavasti selvittää, mikä ratkaisu on omaan taloyhtiöön toimiva, turvallinen, pitkäikäinen ja varmasti energiaa säästävä ratkaisu.

Ratkaisimme ongelman.
Kantatakuun avulla saatte selkeän selvityksen teidän taloyhtiöön sopivasta järjestelmästä, järjestelmän hyödyistä ja haitoista, hankintaan liittyvistä riskeistä, saavutettavasta energiansäästöstä sekä luotettavan tiedon takaisinmaksuajasta 100%:lla energiansäästö takuulla.

 

Miksi tilata Kantatakuu-selvitys?

Selvitys antaa hallitukselle luotettavan vastauksen kysymykseen mikä on meidän taloon paras energiansäästötoimenpide.

Selvityksessä on suora laskelma investoinnin takaisinmaksuajasta sekä järjestelmän haitat ja hyödyt sekä hankinnan sudenkuopat.

Selvitys ei kuitenkaan ota kantaa mahdollisten rakenteellisista ongelmista aiheutuvasta ener- giahukasta.

 

Milloin taloyhtiön kannattaa hankkia energiansäästöön erilaisia tukijärjestelmiä?

Taloyhtiössä on oltava perusasiat kunnossa ennen kuin energiansäästöä voidaan lähteä kehittämään. Perusasioiden kuntoon laittaminen on aina edullisin ja helpoin tie energiansäästöön. Kun perusasiat ovat kunnossa, on taloyhtiö valmis suurempiin energiansäästöinvestointeihin.

Kantatakuu ottaa kantaa myös näihin perustason kysymyksiin taloyhtiössä.

Mitä Kantatakuu maksaa?

Kantatakuu selvitys on tarjous teidän taloyhtiöön sopivasta energiansäästöratkaisusta ja tarjous sisältää myös säästötakuun.

Selvitys on taloyhtiölle veloitukseton.

 

Kantatakuu käytännössä

Esimerkki taloyhtiön kaukolämmönenergian kulutus oli 260 Mwh/vuodessa.
Lupaamallamme energiansäästöjärjestelmällä saavutettiin nykytilanteeseen 50 % energiansäästö. Tulevien vuosien energiankulutus on kaukolämpöenergiaa 9 Mwh/vuodessa ja sähkönkulutuksen nousu sopimushetken energianhinnoilla. Mikäli taloyhtiö ei ole saanut 9 vuoden aikana maksettua hankittua järjestelmää luvatulla energiansäästöllä, me korvaamme täysimääräisesti luvatun sekä todellisen energiankulutuksen erotuksen.

Esimerkki taloyhtiön energiansäästöjärjestelmän investointi oli 110 000 e.
Ennen järjestelmän asennusta talon kaukolämmönkulutus maksoi 22 100 e/vuodessa. Järjestelmän asennuksen jälkeen kaukolämmön sekä lämmitykseen tarvittavan sähkön yhteiskulutus on 9700 e/vuodessa. Säästöä kertyy 12 400 e/vuodessa.

Takuuaika

Järjestelmän takuuaika on sopimuskauden mittainen. Pidennetty takuuaika edellyttää vuosihuoltosopimuksen tekemistä.