fbpx

Käyttövesiremontti

Putkiremontti omakotitaloon

Mikä on käyttövesiremontti ja koska se kannattaa tehdä?

Käyttövesiremontissa eli arkikielisemmin putkiremontissa asennetaan kylpyhuoneeseen ja keittiöön uudet vesijohdot. Sen yhteydessä kannattaa useimmiten vaihtaa tämän päivän mukavuustasoon myös hanat, suihkut, wc-istuimet, altaat ja kuivauspatterit. Kylpyhuone saa näin aivan uuden ilmeen, siisteyden ja toimivuuden. Tämä parantaa asumismukavuutta, vähentää huolta äkillisistä ja kalliista vesivahingoista sekä lisää talon arvoa.

Asunnon kuntoa kannattaa ylläpitää

Käyttöveteen ja omaan kylpyhuoneeseen kohdistuva käyttövesiremontti kannattaa teettää ajoissa. Usein lähtöarvona on uusiminen noin 30–40 vuoden välein, mutta vuosiarvioiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos vesivahingon vaara on kasvanut ja/tai talon käyttömukavuus alentunut, urakkaan kannattaa ryhtyä nopeasti. Väistämätöntä ja välttämätöntä päätöstä ei kannata pitkittää.

Tällä hetkellä käyttövesiremontteja tehdään eniten 60- ja 70-luvulla valmistuneissa taloissa, joissa käyttövesiputket on yleisimmin asennettu rakenteiden sisään ja ne ovat rautaa tai kuparia.

Putkivuodot eivät aina näy helposti

Voi kestää hyvinkin kauan, ennen kuin rakenteiden sisällä kulkevien putkien vuoto huomataan. Tällöin korjaustöiden määrä ja kustannukset nousevat huomattavasti alkuperäistä käyttövesiremonttia suuremmiksi.

Suurin osa vuodoista johtuu korroosiosta. Putkiston ikään vaikuttaa huomattavan paljon myös vesijohtoveden laatu.

Vesijohdot asennetaan nykyisin siistinä pintavetona. Näin putket ovat näkyvillä ja mahdollinen vuoto ei valu rakenteisiin. Vesijohtojen materiaali kestää myös huomattavasti kauemmin kuin vielä esim. 80-luvulla.

Kylpyhuoneen käyttövesiremontissa uusitaan vesiputket ja hanat

Remontin kesto on vain 2–5 päivää

Talossa voi asua koko remontin ajan

Vesikatkos kestää vain muutaman tunnin

Veden laatu paranee

Vesivahingon huoli poistuu

Nykyaikaiset varusteet lisäävät kodin toimivuutta

Veden kulutus yleensä laskee – joskus merkittävästikin

Talon arvo nousee

Remontin kustannukset ovat vähäiset suhteessa vesivahinkoriskiin

Odottamaton ja äkillinen putkivahinko – vai sittenkin odotettavissa oleva putkivahinko?

Putkirikkojen varalta kannattaa ottaa huomioon talon vakuutusturva. Vakuutusyhtiö yleensä vaatii, että vesivahinko on ollut odottamaton ja äkillinen. Jos talossa on esim. ollut jo useampia putkiongelmia eikä putkistoa ole tästä huolimatta huollettu, vakuutusyhtiö ei välttämättä korvaa putkiston rikkoutumisesta aiheutuneita vahinkoja, sillä ne ovat olleet odotettavissa.

Viivästynyt putkiremontti maksaa helposti monin verroin

Remonttiin kannattaa tarttua ajoissa. Muutaman päivän kestävä käyttövesiremontti muuttuu turhan usein rakennusremontiksi, jossa kuivatetaan ja uusitaan vaurioituneita rakenteita. Ajoissa tehty putkiremontti säästää. Asiantuntija osaa arvioida, millä aikataululla hommaan kannattaa lähteä.

Elämäsi helpoin putkiremontti

Minkä hintaista remontointi on?

Päinvastoin kuin kerrostaloissa, neliöhinta-arviot eivät päde kovin hyvin omakotitaloissa. Käyttövesiremontti voidaan tehdä niin eri tavalla. Jotkut haluavat uudistaa pelkän putkiston, toiset haluavat uusia sen mukana kaluston ja jotkut liittävät urakkaan lämmitysjärjestelmän uudistamisen.

Menetelmät ovat kehittyneet vuosien saatossa melkoisesti, eikä tällaista remonttia kannata pitää minään mörkönä. Kyse on muutaman päivän epämukavuudesta – ja tämän jälkeen vuosien mukavuudesta.

Vesi katkaistaan vain muutamaksi tunniksi – oli kesä tai talvi – ja asunnossa voi asua koko remontin ajan. Ja mikä myös mukavaa remontoijan kannalta: kotitalousvähennys helpottaa kustannusvaikutuksia huomattavasti.

Jotta saisit mielikuvan kustannustasosta, arvioimme sen seuraavasti

120 m² yksikerroksiseen omakotitaloon tehty:

 • Esimerkkitapaus A: Käyttövesiputkiston uudistaminen

  • 3900–4900 €, josta työn osuus 2000–2500 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 800–1000 € *

 • Esimerkkitapaus B: Käyttövesiputkiston ja kalusteiden uudistaminen

  • 4900–6900 €, josta työn osuus 2500–3000 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 1000–1200 € *

 • Esimerkkitapaus C: Lämpöjohtoverkoston uudistaminen

  • 5900–7900 €, josta työn osuus 3000–4000 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 1200–1600 € *

 • Esimerkkitapaus D: Lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

  • 7800–9800 €, josta työn osuus 4000–5000 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 1500–2000 € *

 • Esimerkkitapaus E: Käyttövesiputkiston, kalusteiden ja lämpöjohtoverkoston uudistaminen

  • 10 900–12 900 €, josta työn osuus 5000–6000 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 2000–2400 € *

 • Esimerkkitapaus F: Käyttövesiputkiston, kalusteiden, lämpöjohtoverkoston ja patterien uudistaminen

  • 12 900–14 900 €, josta työn osuus 5500–6500 €
  • Kotitalousvähennys alentaa kustannuksia 1500–2000 € *

Kussakin esimerkissä matkakustannukset veloitetaan erikseen.

* Laskuesimerkki vuoden 2015 kotitalousvähennyksen mukaan.

Saat kotitalousvähennyksellä mukavasti säästöä

Muista hyödyntää kylpyhuoneen remontissasi kotitalousvähennys, sillä jopa 45 % työkustannuksista kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin.

 • Kun teetät työn ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä laskua vastaan, vähennettävä määrä on 45 % laskutetusta työstä. *
 • Vähennyksen enimmäismäärä on 2000 euroa ja sen voi tehdä ainoastaan työkustannuksista. Vähennys on kuitenkin henkilökohtainen, joten puolisot voivat saada vähennystä yhteensä 4000 euroa vuodessa. *
 • Omavastuun osuus kustannuksista on 100 euroa henkilöä kohden.* Mikäli vähennyksen määrä ei ylitä yhden hengen enimmäismäärää (2000 euroa), sitä ei kannata jakaa puolisoiden kesken, koska omavastuu vähennetään tällöin kahteen kertaan.
 • Jos haet vähennystä itse palkkaamastasi työntekijästä, 15 % palkasta sekä palkan sivukulut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia.
 • Voit vaatia kotitalousvähennystä veroilmoituksellasi. Tarvittavat tiedot voit ilmoittaa Veroilmoitus verkossa -palvelussa. Voit myös lisätä tiedot paperiselle vero- ilmoituslomakkeelle ja täyttää liitelomakkeen 14. Paperilomakkeet on toimitettava verotoimistoon. Säilytä kuitit ja tositteet itselläsi. Verotoimisto pyytää niitä tarvittaessa.
 • Veroilmoitus verkossa -palvelu: www.vero.fi/veroilmoitus

* Perustuu vuoden 2015 lainsäädäntöön

Lisätietoa kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä

Elämäsi helpoin putkiremontti

Miksi Kantaputki?

Aloitetaan siitä tärkeimmästä: Voit luottaa paikalliseen asiantuntijaan. Lähes 40 vuoden kokemuksella tunnemme, mitä talojen eri vuosikymmeninä vedetyt putkistot pitävät sisällään.

Eikä unohdeta: saat laadukkaista komponenteista koostuvan käyttövesijärjestelmän yllättävän edullisesti.

Sinun on helppo tutustua uusiin kalusteisiin ja hanoihin sekä niiden eroihin myymälässämme. Kantaputken kanssa remontin yhteydessä on mahdollisuus tehdä suurempikin kokonaisuus ja uusia samalla esim. lämmitys, vesihuolto tai ilmanvaihto ja säästää sekä ajallisesti että rahallisesti.

Kantaputki suunnittelee, asentaa, johtaa ja myös huoltaa

Me Kantaputkessa pyrimme määrittelemään urakan aluksi kaiken tarvittavan ja antamaan tällä perusteella realistisen hinta-arvion kokonaisuudesta. Kokemus auttaa tässä.

Jos tarvitaan, saat meiltä remonttiisi myös rahoituksen. Voit maksaa laskulla tai erissä. Olet tervetullut keskustelemaan myymäläämme. Voit myös varata ajan puhelimella ja sopia tapaamisesta. Tulemme paikan päälle arvioimaan ja suunnittelemaan yhdessä remontin toteutusta.

Hyvän maineen lisäksi Kantaputkella ovat kunnossa kokemus vastaavista urakoista, KVV-IV-työnjohdon virallinen pätevyys (FISE), asianmukaiset vakuutukset sekä ammattitaito, joka näkyy uusien määräysten, ohjeiden ja asetusten (D1) ymmärtämisenä ja hallintana, jotta remontti tehdään tämän hetken parhaan tietämyksen mukaan.

Käyttövesiremontteja erittäin paljon tehneenä katsomme asiaa sinun näkökulmastasi: mikä omassa tilanteessasi on järkevää. Kokonaisuutta kannattaa katsoa laajemmin, jotta sinulla ei olisi heti uutta remonttia edessäsi.

Kantaputki-edut

Miksi sinun kannattaa valita remonttisi toteuttajaksi Kantaputki

 • Paikallisuus, tavoitat meidät läheisestä myymälästä

  Olemme lähellä ja tunnemme olosuhteet; hanat, kalusteet ym. esillä.

 • Ammattitaito ja sen ylläpitäminen sekä kokemus

  Tämän päivän tietämys toimii eduksesi sovitussa aikataulussa.

 • Monipuoliset palvelumme, mm. suunnittelu, asennus, huolto ja rahoitus

  Kun urakka pysyy yksissä käsissä, aikaa ei mene yhteensovittamiseen.

 • Kokonaisuuden hallinta

  Hallitsemme myös lämmityksen, ilmanvaihdon, vesihuollon ja jätevesihuollon.

 • Asumismukavuutesi ratkaisee

  Vasta kun kaikki on kohdallaan, saavutamme tavoitteemme: sinun tyytyväisyytesi.